Referee Ambassador

Referee Ambassador: Opleiding clubscheidsrechters

Om een oplossing te bieden voor het dalend aantal scheidsrechters werd de Referee Ambassador in het leven geroepen. Het aanduiden van de clubscheidsrechters voor het leiden van de wedstrijden van 5/5 en 8/8, de scheidsrechters begeleiden en bijsturen en het zorgen voor een positief klimaat ten aanzien van de scheidsrechters behoren tot zijn voornaamste taken.

Referee Ambassador KAA Gent

PROJECT "REFEREE AMBASSADOR - OPLEIDING CLUBSCHEIDSRECHTERS"

Vanwege het dalend aantal scheidsrechters is het Bureau Arbitrage Antwerpen in 2017 van start gegaan met het project "opleiding van clubscheidsrechters".
Daarbij wordt er gemikt op "ambassadors" die binnen de club op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen opgeleid worden maar ook intensief begeleid en gecoacht worden tijdens de wedstrijden van U6 tot U13. Dit met de bedoeling deze wedstrijden te laten leiden door goed opgeleide clubscheidsrechters en eveneens deze jonge scheidsrechters klaar te stomen om officiƫle wedstrijden te leiden nadat ze een scheidsrechterscursus gevolgd hebben.
Met dit project werd reeds een succesvolle stap in de goede richting gezet. 30 Clubs werden ondertussen reeds bezocht en een 40-tal Clubscheidsrechters hebben de cursus scheidsrechter met succes gevolgd. Clubs die ook interesse hebben in een opleiding van hun clubscheidsrechters kunnen een mailtje sturen naar referee.antwerpen@voetbalvlaanderen.be.

Referee Ambassador